Διαστάσεις «ανοιχτού πολέμου» λαμβάνει η κόντρα του Γ. Πεταλωτή με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, που ξέσπασε με αφορμή την επιστολή του ιεράρχη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία ζητούσε να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της χούντας.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σήμερα πως «δε θα ακολουθήσει τον παραληρηματικό και προκλητικό της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου», απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα όσα ανέφερε εναντίον του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων.

«Θεωρώ, πάντως, τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον ”γενναίο στρατηγό Ντερτιλή” και τις γνωστές αρχές του», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο κ. Πεταλωτής.

Το αίτημα του μητροπολίτη να επισκεφθεί τον αμετανόητο χουντικό και σφαγέα του Πολυτεχνείου έγινε δεκτό.

Ο υφυπουργός, ωστόσο, είχε εκφράσει σε δηλώσεις του τη δυσάρεστη έκπληξή του για το γεγονός ότι ο μητροπολίτης στο έγγραφό του εξυμνούσε τον εκ των πρωταιτίων της χούντας κρατούμενο Ντερτιλή, επισημαίνοντας πως τέτοιοι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Χτες, ο μητροπολίτης, μετά την επίσκεψή του στον Νίκο Ντερτιλή, επανήλθε στο θέμα, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση κατά του Γ. Πεταλωτή μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο. Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, τον κατηγόρησε πως «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου».