Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν από τα Διαβατά το ταξίδι τους προς την Ειδομένη κι άλλοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μετεγκατάστασης.

Ορισμένοι από αυτούς θα μετακινηθούν με τα πόδια μέχρι τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, ενώ κάποιοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα ταξιδέψουν μέχρι εκεί με ταξί.

Ήδη από την Πέμπτη έφυγαν από το Κέντρο Μετεγκατάστασης Διαβατών περίπου 400 άτομα, τα περισσότερα από Συρία και Ιράκ, αφού είχαν ανοίξει τον φράχτη, για να πάνε στην Ειδομένη.

Λίγες ώρες μετά, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, οι περισσότεροι επέστρεψαν. Όσοι δεν επέστρεψαν, έχουν ήδη φτάσει στα σύνορα.

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την προτροπή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, έδωσε οδηγίες και προετοιμάστηκαν από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως 2.000 μερίδες φαγητού και στις 25 Φεβρουαρίου κληρικοί, και λαϊκοί εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως μετέβησαν στην Ειδομένη, στα Ελληνο-Σκοπιανά σύνορα, όπου σε αγαστή συνεργασία με τις εκεί εθελοντικές οργανώσεις, διένειμαν τα τρόφιμα στους πρόσφυγες-συνανθρώπους μας.

Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών στα Διαβατά

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ diavataprosfuges5 diavataprosfuges6 diavataprosfuges7 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ diavataprosfuges10 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ diavataprosfuges14 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΙΑΒΑΤΑ