Δεκαπενταύγουστος αύριο αλλά οι πιστοί που θα τιμήσουν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, φέτος, είναι πιο λίγοι από ποτέ. Οι ξενοδόχοι στους δημοφιλέστερους θρησκευτικούς προορισμούς της χώρας, ελπίζουν στο… θαύμα της Μεγαλόχαρης καθώς πολλά δωμάτια παραμένουν ακόμη και σήμερα κενά.

Παρά τη μείωση των τιμών οι κρατήσεις υστερούν σημαντικά σε σχέση με πέρυσι και η πτώση που παρατηρείται αγγίζει ακόμη και το 40%. Πεσμένη είναι η κίνηση και στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, αφού οι Έλληνες φαίνεται τελικά πως περιόρισαν δραματικά τις ολιγοήμερες αποδράσεις.

«Μουδιασμένη» είναι και η εγχώρια τουριστική κίνηση στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, αφού όπως δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, αν και οι τιμές στα καταλύματα έχουν πέσει, ο αριθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 25%.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους προορισμούς, η κίνηση στην Πάρο είναι ικανοποιητική. Παρά τις δυσκολίες των δύο περασμένων μηνών που σημειώθηκε πτώση, ο Αύγουστος «πάει καλά». Όπως λέει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Τάκης Αμπατζής, «είμαστε ικανοποιημένοι από την άφιξη των τουριστών, παρά το γεγονός πως ακόμη υπάρχουν κενά δωμάτια. Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες αλλά δουλεύουμε και με ξένους».