Συναντήσεις ανά νομό ξεκινούν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί προκειμένου να ανασυνταχθούν οι δυνάμεις του κλάδου και να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους.

Χθες βράδυ έγινε σύσκεψη στο Ρέθυμνο, στις 9:00 τα δύο μέλη της Ομοσπονδίας Λ. Πετράκης και Ν. Μακρής θα βρίσκονται στα Χανιά, σύσκεψη με τους αυτοκινητιστές συγκαλείται στο Ηράκλειο στις 18.00 και αύριο στον Άγιο Νικόλαο.

Ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται στους ιδιοκτήτες ταξί, κυρίως από τους φορείς του τουρισμού, που βλέπουν τον τουρισμό να καταβαραθρώνεται, είναι ισχυρές, γεγονός που – σύμφωνα με εκτιμήσεις – αποτελεί τον κύριο μοχλό πίεσης ενάντια στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ξενοδόχοι της Κρήτης ζητούν επιτακτικά την παρέμβαση της πολιτείας για την άμεση επίλυση του θέματος που εδώ και μέρες αναστατώνει όλη την Ελλάδα.

Στην όλη πίεση που ασκείται στους ταξιτζήδες συμβάλλουν σημαντικά οι νομικές συνέπειες που υφίστανται οι διαμαρτυρόμενοι. Στο Ηράκλειο δύο άτομα συνελήφθησαν και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις ενώ στα Χανιά σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών ταξί. Την ίδια στιγμή η αστυνομία είναι σε επιφυλακή, με αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών να παρεμποδίζονται ή να τερματίζονται γρήγορα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, συνεχίζοντας την κινητοποίηση τουλάχιστον ως το Σάββατο, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θ. Λυμπερόπουλος.

Πηγή: Cretalive.gr