Μαθητές μοιράζουν σακίδια σε μικρά προσφυγόπουλα

Στόχος να στηρίξουν το ταξίδι των συνομηλίκων τους


ΕΛΛΑΔΑ
14:11
15/01/2016
Μαθητές μοιράζουν σακίδια σε μικρά προσφυγόπουλα
1
loading

Ξεκίνησε η καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου», που οργανώνουν από κοινού οι δήμοι Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Η πρώτη δράση της καμπάνιας ονομάζεται «Στηρίζουμε το ταξίδι» και θα έχει διάρκεια ενός μήνα. Συμμετέχουν 51 σχολεία με 7.698 μαθητές από τον δήμο Νέας Ιωνίας και 32 σχολεία με 4.612 μαθητές από τον δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Οι δήμοι κάλεσαν τους μαθητές των σχολείων να στηρίξουν το ταξίδι των συνομηλίκων τους προσφύγων, μοιράζοντάς τους σακίδια τα οποία οι μαθητές θα γεμίσουν, τόσο με μολύβια, σημειωματάρια, σκουφάκια, παιχνίδια, είδη ατομικής υγιεινής κ.α. που θα φανούν χρήσιμα στα μικρά προσφυγόπουλα, όσο και με ευχές, που θα δώσουν κουράγιο στη δύσκολη πορεία που έχουν μπροστά τους.

Συνολικά, 83 σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο -από τους δύο δήμους θα ετοιμάσουν 700 σακίδια- ένα σακίδιο ανά σχολικό τμήμα. Μέσα σε κάθε σακίδιο, περιμένει τα παιδιά κι ένα «ημερολόγιο τάξης» στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες, τα συναισθήματά τους και θα φτιάξουν πολύχρωμες ζωγραφιές. Τα «ημερολόγια τάξης» θα επιστραφούν αργότερα στους δασκάλους, καθώς σκοπός είναι να δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών που συμμετέχουν στη δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι».

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων, έχει ως εξής:

-«Διαβάζουμε το Βιβλίο της μνήμης- συναντιόμαστε στις κουζίνες των λαών»: Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 7.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Νέας Ιωνίας (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ) πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και σύγχρονοι μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες από το βιβλίο της ζωής τους. Το ίδιο βράδυ δοκιμάζουμε γεύσεις των λαών της περιοχής μας.

-«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη: Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ., στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 152) συζητούμε για την προσφυγική κρίση με θεσμικούς φορείς και εθελοντές, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αναλάβουν δράση.

-«Θυμόμαστε τα περάσματα»: Δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας και στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας. Εικόνες από το πέρασμα των προσφύγων το 1922 από το αρχειακό υλικό των Δήμων και σημερινών προσφύγων του φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, Βασίλη Μαθιουδάκη. Οι εκθέσεις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 10 Φεβρουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar πολυ πολυ φιλανθρωπια λεμε

    η μοδα της δηθεν φιλανθρωπιας και ελεημοσυνης εχει περασει απο τους αθλιους δασκαλους στα σχολεια και τους αναξιους γονεις και στις νεοτερες ηλικιες.....δυστυχως....αντε, μετα την φιλανθρωπια, να πανε να παρουν νεο ταμπλετ και σμαρτφοουν τα κακομαθημενα ελληνοπουλα.....που μαθανε και την μοδα φιλανθρωπια -ελεημοσυνη στο ελλαδισταν........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει