Μέσω opengov η επιλογή του προέδρου της ΕΕΤΤ

Σπίρτζης: Επιλέγουμε μια ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία


ΕΛΛΑΔΑ
17:25
16/12/2015
Μέσω opengov η επιλογή του προέδρου της ΕΕΤΤ
loading

Δημόσια ανοιχτή πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (www.opengov.gr) με απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη.

«Διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της ΕΕΤΤ, από όσους επιθυμούν να στρεβλώσουν ή να επηρεάσουν την Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με όρους, που έχουν ως στόχο την προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου και των πολιτών και όχι της διαπλοκής και των οργανωμένων συμφερόντων», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός.

Επιπλέον, επισημαίνει πως για την πλήρωση της θέσης του «επιλέγουμε μια ανοιχτή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, η οποία θα συγκεντρώσει υποψηφιότητες υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι τρεις βασικές μας προτεραιότητες:

- Μια πραγματικά ανταγωνιστική αγορά, που θα φέρνει αξιόπιστες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, με χαμηλό κόστος στον καταναλωτή.

- Η ενίσχυση των επενδύσεων με όρους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

- Η προστασία του καταναλωτή και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, που έχει τετραετή θητεία σε καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σύμφωνα με το υπουργείο, προβλέπεται να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, με επαγγελματική εξειδίκευση στις θετικές επιστήμες, την οικονομική ή νομική επιστήμη, με εξειδίκευση ιδίως στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων.

Η επιλογή του θα γίνει με εισήγηση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ προς το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επιλέγει και διορίζει τον πρόεδρο.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τα σχετικά δικαιολογητικά από τις 18 Δεκεμβρίου, έως και στις 7 Ιανουαρίου 2016 (ώρα 5 μ.μ.) αποκλειστικά μέσω διαδικτυακού συνδέσμου.

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρονται αναλυτικά τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης συμμετοχής, τα προσόντα επιλογής του προέδρου, η διαδικασία επιλογής, η θητεία, τα κωλύματα διορισμού, οι υποχρεώσεις του προέδρου ΕΕΤΤ κ.ά.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, είχε παραιτηθεί δύο μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει