Το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου αιμοδυναμικό εργαστήριο ξεκίνησε, σήμερα, επισήμως τη λειτουργία του στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ο εξοπλισμός του εργαστηρίου, που αναβαθμίζει σημαντικά το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε με δωρεά των μηχανημάτων (εκκρεμούσε για δέκα χρόνια αναξιοποίητη) από τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου και ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα από όλη την περιφέρεια, διακομίζονταν κυρίως στην Αθήνα, ή την Πάτρα.

Την παρουσίαση του αιμοδυναμικού εργαστηρίου έκανε σήμερα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΥΠΕ), Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίου, καθηγητής Πάνος Γκούμας, μαζί με τον διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργο Μπέζο, και τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής, Σπύρο Ζόμπολο.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο χρόνο, το νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, αφού ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων, που αποτελούσε στόχο δεκαετίας, αυξήθηκαν από ένα σε πέντε τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.