Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ η οποία είναι αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη – 100 χρόνια από τη γέννησή του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα – γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη- την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί βίντεο – αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Ν. Μπελογιάννη, θα γίνει απαγγελία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» από τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

Παράλληλα, θα λειτουργεί ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΕΝΤΥΠΩΝ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, από την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως στις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Όπως αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο του ΚΚΕ «τα υλικά της έκθεσης φωτίζουν τη δράση και την προσφορά του Ν. Μπελογιάννη στους εργατικούς και αγροτικούς αγώνες στην περιοχή, στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ. Παρουσιάζουν την άφοβη και μαχητική του στάση απέναντι στην τρομοκρατία, στα βασανιστήρια, τις δίκες και στο εκτελεστικό απόσπασμα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους τα οποία τον ανάδειξαν σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ανυπότακτης ηρωικής κομμουνιστικής στάσης, τροφοδότησαν ένα τεράστιο κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης και ενέπνευσαν κορυφαίους ποιητές, λογοτέχνες, εικαστικούς και διανοητές από όλο τον κόσμο».