Σήμερα αναμένεται η συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΝΟ, η οποία πρόκειται να λάβει απόφαση για το εάν θα προχωρήσουν τελικά σε κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες ή όχι.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε πως η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική. «Εκείνο το οποίο κατάλαβα είναι ότι το υπουργείο αναστέλλει διάταξη του νόμου Ανωμερίτη, ώστε να μην καταργηθεί, αλλά να “παγώσει” όσο εφαρμόζεται το Μεσοπρόθεσμο. Είναι ένα θετικό βήμα, αλλά δεν καλύπτει αυτά, που ζητάμε», είπε.

«Έγινε μία συνάντηση με την ΠΝΟ σε εποικοδομητικό κλίμα. Είπαμε ότι από πλευράς της κυβέρνησης ήδη στις πρώτες ημέρες ορισμένα ζητήματα, όπως αυτό της αναστολής του νόμου Ανωμερίτη, το οποίο είναι προϊόν συλλογικής διαπραγμάτευσης, που έγινε στο παρελθόν όσον αφορά τις αυξήσεις, παγώνει με νομοθετική πρόβλεψη, όσο διαρκεί βεβαίως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», είπε από την πλευρά του ο κ. Παμπούκης.

Ορισμένα απ΄τα αιτήματα της ΠΝΟ, είπε ο κ. Παμπούκης, χρειάζονται περισσότερη μελέτη και στις επόμενες ημέρες θα αναληφθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο.

Οι ναυτεργάτες ζητούν μεταξύ άλλων την αναστολή μείωσης της χρηματοδότησης του ΝΑΤ και των συντάξεων.