Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην Κάρυστο τέθηκε τελικά υπό μερικό έλεγχο σήμερα λίγο μετά τις επτά το απόγευμα. Ως υπεύθυνος για την πρόκληση της πυρκαγιάς θεωρείται ένας 43χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες με ηλεκτρικό τροχό. Χθες και σήμερα η Εύβοια ήταν στο χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς με πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας και είχε γίνει έκκληση από την Πυροσβεστική οι πολίτες να μην εκτελούν τέτοιες εργασίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο 43χρονος θα οδηγηθεί αύριο στο αυτόφωρο.

Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη για εμπρησμό σχετικά με την πυρκαγιά στη Χαλκιδική, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από τις 3 το μεσημέρι. Πρόκειται για έναν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έκαιγε ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να του ξεφύγει η φωτιά και να επεκταθεί σε δασική έκταση.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη Θεσπρωτία, η οποία είναι μέσα σε χαράδρα στο όρος Γκορίλα και μία ακόμη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 4 το απόγευμα στην Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας, στη θέση Μπερμπάτι, του δήμου Μακρύνειας.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική και οι δύο πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη δεν εμπνέουν ανησυχία.