Ήταν ο πλέι μέικερ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων και από εκεί πήρε μεταγραφή και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, με την οποία συμμετείχε δύο φορές στον τελικό κυπέλλου (1988, 1992) με αντίπαλο τον Άρη.

Λίγα χρόνια αργότερα πήγε στον Παναθηναϊκό και φόρεσε την πράσινη φανέλα. Με αυτήν κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 1996, το πρωτάθλημα το 1998 και το 1999 και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κίντερ Μπολόνια.

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 162 αγώνες και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ το 1989.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας διετέλεσε για χρόνια τομεάρχης αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Αθηναίων ως δημοτικός σύμβουλος.

Σήμερα, ο Κώστας Παταβούκας έχει αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα άθλησης και διατροφής που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Στο κομμάτι της άθλησης οι αρμοδιότητές μας έχουν να κάνει με την άθληση για όλους. Αυτό το οποίο θα μπορούσε να πει κάποιος μαζικός αθλητισμός ή τη δια βίου άσκηση. Η δυνατότητα δηλαδή σε όλους τους πολίτες να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους. Οι βασικοί συνεργάτες μας είναι οι δήμοι μέσα από την ανάπτυξη των προγραμμάτων άθλησης για όλους, που εμείς χρηματοδοτούμε. Επίσης, είναι η υποστήριξη του αθλητικού κινήματος των ΑΜΕΑ, των ανθρώπων δηλαδή με αναπηρία και επίσης αρμοδιότητά μας είναι ο σχολικός αθλητισμός (σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας) προσεγγίζοντάς τον από τη σκοπιά της υγείας», αναφέρει στο newsbeast.gr.

Και πιστεύει ότι πολλά νέα παιδιά μπαίνουν στον αθλητισμό με ανταγωνιστικό τρόπο. Έτσι, εάν δεν καταφέρουν να πάρουν την πρωτιά, απομακρύνονται από το χώρο. «. Αυτό σημαίνει απαξίωση και γι’ αυτό εμείς λέμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας γιατί κάνει καλό και στην υγεία μας», σημειώνει.

Στον ελεύθερό του χρόνο ο ειδικός γραμματέας πηγαίνει τρεις φορές την εβδομάδα γυμναστήριο, τρέχει, παίζει με τους φίλους του μπάσκετ και βρίσκεται στο πλευρό των δύο γιων του και της συζύγου του.

Θυμάται ακόμη όλα αυτά που έζησε τόσα χρόνια στα τερέν των γηπέδων «Και οι καλές και οι κακές στιγμές είναι μέρος της ζωής μου. Έχω ξεχωρίσει σημαντικές στιγμές όπως την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πανευρωπαϊκό του . Δεν μπορώ να αφήσω έξω και την παρέα. Δεν μπορώ να ξεχάσω άτυχες στιγμές όπως τραυματισμούς, αποτυχίες, άστοχα σουτ».

Και αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι: «Όταν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ, έπαιξα ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων ερασιτεχνικά. Κι αυτό γιατί θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο του αθλητισμού γενικά κι όχι έναν απόλυτα εξειδικευμένο αθλητή. Έχω παίξει βόλεϊ και χάντμπολ σε ομάδα. Βόλει έπαιξα στον Αστέρα Εξαρχείων την ίδια περίοδο που ξεκινούσα το μπάσκετ στον Αστέρα Εξαρχείων και έπαιζα χάντμπολ στον Παναθηναϊκό στη Β΄ Εθνική».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».