Να σταθούν «αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας», σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, ζητεί με επιστολή του προς τους επιχειρηματίες της χώρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Σε εποχή κρίσεως, οι δυσκολίες, οι ταλαιπωρίες και τα βάσανα των ανθρώπων μεγεθύνονται και φανερώνουν τις διαστάσεις του δράματος που διέρχεται ο τόπος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Μακαριώτατος, τονίζοντας παράλληλα ότι στις δύσκολες περιστάσεις αναδεικνύονται με λαμπρότητα αρετές όπως η φιλοπατρία, η γενναιοδωρία, η αυταπάρνηση και η μεγαλοθυμία.

Στις μέρες μας, τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, καλούμαστε όλοι, ο καθένας από τη θέση του και αναλόγως των δυνάμεών του, να αποδείξει έμπρακτα τη φιλοπατρία και την ευαισθησία στο κάλεσμα της ιστορικής ευθύνης.

«Από τη θέση του Αρχιεπισκόπου, με βαθειά ανησυχία για το μέλλον του λαού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απευθύνεται στην αγάπη, στην ευαισθησία και στο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών για τον τόπο, προσκαλώντας τους να σταθούν αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας της Πατρίδας.

Τις κινήσεις και τις πράξεις, σημειώνει, τις γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Η Εκκλησία απλώς παρατηρεί «με πόση οδύνη και αγωνία ο λαός μας πληροφορείται ότι χρήματα και καταθέσεις μετακινούνται στο εξωτερικό, ενώ η ανάγκη είναι να βρίσκονται εδώ η ακόμα και να επαναπατρισθούν».