Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συνωστίζονται στη Λέσβο, άλλοι για να καταγραφούν κι άλλοι -έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής- για να φύγουν με κατεύθυνση τον Πειραιά ή την Καβάλα.

Σήμερα, Πέμπτη πρωί, στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, υπήρχαν περισσότεροι από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Από αυτούς οι 1.500 δεν είχαν καταγραφεί, ενώ περί τους 8.500, έχοντας ολοκληρώσει την καταγραφή τους, διαμένουν είτε στους καταυλισμούς της Μόριας και του Καρά Τεπέ, είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη της Μυτιλήνης και στα περίχωρά της, είτε σε πρόχειρα καταλύματα και σκηνές στο λιμάνι και στους δρόμους.

Από όλους τους παραπάνω, περίπου 4.000 θα είναι οι τυχεροί που θα αναχωρήσουν σήμερα με έκτακτο δρομολόγιο και τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά και για την Καβάλα, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Εν τω μεταξύ, χθες Τετάρτη, αναχώρησαν από τη Μυτιλήνη, με έξι πλοία, συνολικά 7345 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ παρά τα προβλήματα έλλειψης υποδομών καταγράφτηκαν, από τις 6 χθες Τετάρτη το πρωί έως και τις 6 σήμερα Πέμπτη το πρωί, τόσο στο Κέντρο Καταγραφής της Μόριας όσο και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, 6119 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σήμερα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των ανέμων που έχουν αρχίσει να πνέουν οι αφίξεις διαπιστώνεται ότι είναι αισθητά μειωμένες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.