Η αντίστροφη μέτρηση, το βουητό των μηχανών, το διαστημικό σκάφος που απομακρύνεται από τη Γη και χάνεται στον ουρανό. Όλες τις εικόνες που θα παρακολουθήσουν οι παριστάμενοι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρεθούν σήμερα το απόγευμα στο Ευγενίδειο Πλανητάριο, καθώς η εκτόξευση του «Atlantis» θα μεταδοθεί σε ζωντανή σύνδεση με τη NASA στο Θόλο του πλανητάριου.

Θα είναι η αρχή του τέλους μίας διαστημικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1981. Το «Atlantis» θα είναι το τελευταίο διαστημικό λεωφορείο που θα εκτοξευτεί στο διάστημα από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Ο σχολιασμός της εκτόξευσης θα γίνει από τον Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Πλανητάριου του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον Γιάννη Δαγκλή, διευθυντή του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αμέσως μετά την εκτόξευση θα γίνει η προβολή της παράστασης του Πλανητάριου «Η Μεγάλη Περιπέτεια», ενώ πριν από την εκτόξευση θα γίνουν ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων.

Η εκδήλωση αρχίζει στις 18:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανητάριου σήμερα από τις 16:30 μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις.