Τη βαθιά του λύπη αλλά και την αντίθεσή του στην ακύρωση των παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην Επίδαυρο, εξαιτίας των στάσεων εργασίας, που προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων και παρά τις σοβαρές προσπάθειες της Διοίκησης και Διεύθυνσης του θεάτρου, εκφράζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Σωτήρης Χατζάκης.

«Η Επίδαυρος είναι μια “εκκλησία” του παγκόσμιου πνεύματος και μια εμβληματική, λειτουργική οντότητα της διαχρονίας του έθνους», επισημαίνει ο κ. Χατζάκης και προσθέτει: «Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να κλείνει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς ο πολιτισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό “όπλο” της χώρας».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ εκφράζει την ελπίδα ότι η παράσταση «Μικρά Διονύσια» θα παρουσιαστεί σε άλλη ημερομηνία του Φεστιβάλ Επιδαύρου. «Σε αντίθετη περίπτωση, ο καθένας ας αναλάβει το κόστος και τις ευθύνες του», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων και η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή των ηθοποιών του ΚΘΒΕ προχώρησαν σε στάσεις εργασίας στις 8 και 9 Ιουλίου, ημέρες διεξαγωγής των παραστάσεων στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, διαμαρτυρόμενοι για την εξομοίωση του θεάτρου με το καθεστώς των ΔΕΚΟ και την περικοπή των εκτός έδρας αποζημιώσεών τους.