Οι σοβαρές ασθένειες για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις

Αφορούν την κατηγορία 5%


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12:27
17/09/2015
Οι σοβαρές ασθένειες για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις
5
loading

Λίστα με 68 παθήσεις περιλαμβάνεται σε παράρτημα απόφασης της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας με την οποία τροποποιείται η αριθ. Φ.253/143554/Β6/12−11−2010 (Φ.Ε.Κ.1794/τ.Β΄/2010) υπουργική απόφαση ≪Πρόσβαση στηνΤριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγονται στην κατηγορία ≪των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες≫, σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (ΦΕΚ156/Α΄)≫, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σημειώνουμε ότι στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται λίστα με 440 τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

piamnsnfka

Τμήματα με ιδιαίτερες απαιτήσεις

1) Για την εγγραφή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι είναι απαραίτητο να προσκομίζουν επιπλέον βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο, η οποία θα φέρει σφραγίδα Διευθυντού, είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι ≪ο υποψήφιος μπορεί να συμμετέχει στο σύνολο του προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του απαιτεί έντονη σωματική άσκηση≫.

2) Ο υποψήφιος που δηλώνει τμήματα Λογοθεραπείας, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν παρουσιάζει κώφωση−βαρηκοΐα, δυσαρθρία, τραύλισμα, εγκεφαλοπαθεια που επηρεάζει τη λειτουργία λόγου − άρθρωσης ή παθολογική φωνή. Όσοι εισάγονται στα τμήματα αυτά, υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις με ευθύνη του τμήματος και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος παρουσιάζει μια από τις παραπάνω παθήσεις, διαγράφεται από το τμήμα αυτό.

3) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει το τμήμα αυτό, αν δεν έχει κατακτημένο ήδη ένα καλό επίπεδο μουσικής δεξιοτεχνίας σε κάποιο από τα Ελληνικά λαϊκά παραδοσιακά όργανα.

4) Για τα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι μόνο χριστιανοί ορθόδοξοι. Ειδικά δε στα Προγράμματα Ιερατικών Σπουδών δεκτοί γίνονται μόνο άρρενες υποψήφιοι.

5) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οφείλει να διαθέτει υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων, καθώς και επάρκεια μουσικοθεωρητικών γνώσεων στις κατευθύνσεις:

α) Ευρωπαϊκής (κλασικής) Μουσικής, β) Βυζαντινής Μουσικής, γ) Ελληνικής Παραδοσιακής (Δημοτικής) Μουσικής, δ)Σύγχρονης Μουσικής και τις αντίστοιχες ανά κατεύθυνση ειδικεύσεις καλλιτεχνικών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό σπουδών του τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του τμήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας www.uom.gr

6) Ο υποψήφιος που δηλώνει το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πρέπει να γνωρίζει ότι το Τμήμα παρέχει πτυχία στις εξής κατευθύνσεις:

α) Μουσική Σύνθεση, β) Μουσική Εκτέλεση, γ) Μουσικές Επιστήμες. Ο υποψήφιος που επιθυμεί να ακολουθήσει την κατεύθυνση της Μουσικής Εκτέλεσης, προκειμένου να αποκτήσει πτυχίο με ειδίκευση σε κάποιο μουσικό όργανο, στη μονωδία ή στη μουσική διεύθυνση, οφείλει να διαθέτει επαρκές επίπεδο καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στο αντικείμενο που σκοπεύει να επιλέξει. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.ionio.gr/depts/music.

Το ΦΕΚ

Καλόγηρος Βασίλειος

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ενα κοροιδι που ελιωσε στο διαβασμα για να πετυχει !!

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΑΤΩΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ!!!παλαιος και δοκιμασμενος τροπος για τους ΕΧΟΝΤΕΣ και ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ !!!Και στην εποχη μου μπηκαν στο πανεπιστημιο ετοιμοθανατοι οι οποιοι προς δοξα της αυτοιασεως εγινα μετα περδικια!!!!!!ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ και τους δυσλεκτικους που εγινα ξαφνικα για να εξετασθουν προφορικα και να ακολουθησει μετα η ιαση !!!!!!

  1. avatar Α.Ρ.Δ.

   Δεν την παλεύεις με τίποτα!Η μικροψυχία σου είναι παροιμιώδης!!

 2. avatar Νίκος1

  Δηλαδή μόλις έμαθα ότι ένα άτομο που πέρασε σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις μπορεί αυτή την στιγμή να φτιάχνει τα αεροπλάνα που πετάμε, να χτίζει τα σπίτια που μένουμε, να μας δίνει φάρμακα όταν αρωσταίνουμε και πολλά ακόμα σημαντικά πράγματα. Ήδη νιώθω καλύτερα... Φυσικά κάποιος μπορεί να πει ότι αν δεν είναι καλός δεν μπορεί να τελειώσει την σχολή. Η αλήθεια όμως είναι ότι πιο δύσκολο είναι να μπεις σε μια σχολή παρά να την τελειώσεις.

  1. avatar είσαι ανόητος?

   Εύχομαι όλες οι αρρώστιες/παθήσεις του κόσμου-ιδιαίτερα οι μη-αναστρέψιμες και ιδιαίτερα βαριές, να εξαλειφθούν από προσώπου γης. Μέχρι να γίνει αυτό, ελπίζω να συμβεί σε εσένα κάποια, παρά σε κάποιον άλλο.
   Τότε ίσως αλλάξεις άποψη, και αρχίζεις να εκτιμάς, και να εμπιστεύεσαι....

   1. avatar Νίκος1

    Άλλο η κοινωνική πολιτική και άλλο το να δίνεις πτυχίο στον πρώτο τυχόντα επειδή ανήκει
    σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Όπως είναι άλλο το να πάρει κανείς πτυχίο γραφίστα και να του πέσουν κάτω οι μακέτες και άλλο να πάρει πτυχίο νηπιαγωγού και επειδή πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια να πάθει σχιζοφρενικό επεισόδιο σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά. Πάντως δεν σου εύχομαι να πάθεις τίποτα κακό, αντιθέτως μην πέσεις πάνω σε κάποιον από αυτούς και αλλάξεις γνώμη πολύ απότομα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει