Όσοι έχουν γεννηθεί την 1η Ιουλίου τείνουν να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, ικανοί, προσαρμόσιμοι και συναισθηματικά ανοιχτοί. Παρότι μπορεί να έχουν υποφέρει πολύ και να είναι επιρρεπείς στον συναισθηματικό πόνο, γενικά κερδίζουν στην προσπάθεια τους εναντίων της εξουσίας, της αδικίας και της καταπίεσης παντός τύπου.

Οι γυναίκες αυτής της μέρας, νοιώθουν έντονα την σύγκρουση μεταξύ της καριέρας και της οικογένειας, γιαυτό και εμπλέκονται συχνά σε θέματα ρόλων των φύλων στην σύγχρονη κοινωνία, ενώ οι άντρες έχουν μια ασυνήθιστη ευαισθησία για τις γυναίκες. Και τα δύο φύλα ταλαιπωρούνται από ανησυχίες που σχετίζονται με την κατωτερότητα στην δουλειά τους ή στο σπίτι τους, ακόμα και όταν είναι επιτυχημένοι. Μπορεί ακόμα να παρουσιάσουν διφορούμενα συναισθήματα προς ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες με τους οποίους είναι πολύ δεμένοι καθώς και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Από την άλλη, έχουν το θετικό ότι όσο αφοσιωμένοι και να είναι σε μια απόλαυση, έναν σκοπό ή μια ιδεολογία, παραμένουν να είναι αρκετά ευέλικτοι για να μπορούν να δούνε μια άλλη όψη του νομίσματος, μια άλλη γνώμη των πραγμάτων. Αναζητούν εμβρίθεια και αποξενώνονται εύκολα από επιφανειακές σκέψεις. Είναι άνθρωποι με βάθος, περίπλοκες προσωπικότητες που κρατάνε έναν ολόκληρο κόσμο αυστηρά προσωπικών συναισθημάτων, μέσα τους.

Από την άλλη έχουν μια έντονη κοινωνική πλευρά που γενικά κυριαρχεί σε πράξεις υπηρεσίας και μη εγωιστικών συνεισφορών στην κοινωνία. Είναι άτομα που πιο πολύ δίνουν παρά παίρνουν. Εξαιτίας της δεκτικής και ενσυναίσθητης τάσης τους, αναρωτιούνται για την κατανόηση και την βοήθεια που προσφέρουν ως φίλοι. Για τους ίδιους, φαίνεται ότι πρέπει να φέρουν στην επιφάνεια συναισθήματα που τους ενοχλούν και να τα δουλέψουν πριν προχωρήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη. Αυτό γίνεται καμία φορά μέσω κάποιου σοκ που περνάνε, το οποίο τους αναπροσανατολίζει, αφού καταλαβαίνουν την συμπεριφορά τους και συνεπώς προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση.

Μερικές φορές, γίνονται σημαντικά εξωστρεφείς όταν βγούνε απο το καβούκι τους και αναζητούν δραστήρια της απολαύσεις της ζωής.

Γεννημένοι την 1η Ιουλιου: Twyla Tharp, Carl Lewis, Princess Diana

πηγή: eοrti.gr