Μέτρα Πολυτεχνείου χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να σταματήσει τους χιλιάδες «Αγανακτισμένους» διαδηλωτές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να διαδηλώσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ψηφίστηκε τελικά με 155 βουλευτές.

Οι αστυνομικοί που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του newsbeast.gr, ξεπερνούν τους 5.000 σε αριθμό και οι περισσότεροι δούλεψαν τουλάχιστον 10 ώρες. «Υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που έπιασαν δουλειά στις 6 το πρωί και σχόλασαν 11 το βράδυ» αναφέρει στο newsbeast.gr αξιωματικός της Αστυνομίας.

Στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας καθώς και στα γύρω στενά υπήρχαν αστυνομικοί που περιφρουρούσαν υπουργεία, τράπεζες και μεγάλα κτίρια. Ομάδες αστυνομικών της ΔΕΛΤΑ ήταν παραταγμένες επί της οδού Ακαδημίας και δεν επέτρεπαν στον κόσμο να φτάσει κοντά στη Βουλή.

Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ και της ΥΑΤ φρουρούσαν (από το μεσημέρι και μετά) την οδό Ζαλοκώστα που οδηγεί απευθείας στο ύψος των ανθοπωλείων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μπροστά ακριβώς, στον σιδερένιο φράχτη που τοποθετείται στο σημείο από το 2ο πανευρωπαϊκό κάλεσμα των διαδηλωτών.
Η Αστυνομία πήρε τα σκληρά αυτά μέτρα επειδή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φοβόταν για τα ευτράπελα που θα συνέβαιναν.

Πάντως, οι περισσότεροι αστυνομικοί, επιτίθεντο απρόκλητα στους διαδηλωτές, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να ανακόψουν τους «Αγανακτισμένους».