Παραδίδεται στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο η τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα

Αφορά τον εθνικό αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας


ΕΛΛΑΔΑ
21:46
24/07/2015
Παραδίδεται στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο η τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα
1
loading

Τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η μεγάλη τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα του εθνικού αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, στο σημείο των συχνών κατολισθήσεων, όπου σήμερα λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Διονύσης Μακρής διευκρίνισε πως «η συμβατική προθεσμία της αναδόχου εταιρείας για την ολοκλήρωση του έργου είναι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή ενδέχεται να παραταθεί έως και το τέλος Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο δεν συναινεί στην πρόταση της εταιρείας για 10ήμερη εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παλιό δρόμο, ώστε να πέσει ο ασφαλτοτάπητας στη γέφυρα».

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και θα προβούμε σε εναλλάξ κλείσιμο του ενός ρεύματος της παρακαμπτηρίου, με αποτέλεσμα η παράδοση της γέφυρας να καθυστερήσει. Αυτή τη στιγμή γίνεται η σκυρόδεση και η όποια κυκλοφοριακή αλλαγή θα ξεκινήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου» τόνισε ο κ. Μακρής

Χθες, εξάλλου, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στα Παραδείσια, όπου συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Υποδομών, της εταιρείας «Μορέας» (που ανέλαβε τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη), αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας της τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα, επισημάνθηκε ότι το εργοτάξιο είναι το μοναδικό της χώρας που εργάζεται με τέτοιους ρυθμούς, και δεν πρόκειται να σταματήσει για διακοπές ούτε το Δεκαπενταύγουστο, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να παραδοθεί το έργο εντός των συμβατικών προθεσμιών.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Πάνος8

    Πρόκειται για άλλο ένα δημόσιο έργο που δεν χρειαζόταν. Η απόσταση που θα κερδίσουν τα οχήματα με τη λειτουργία της γέφυρας, δεν δικαιολογεί το συνολικό κόστος κατασκευής της. Το οποίο σκόπιμα κανείς δεν το αναφέρει. Για πείτε μας πόσο είναι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει