Αναρμόδιο το ΣτΕ για τη νομιμότητα του ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

«Δεν χωρεί αίτηση ακυρώσεως» αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας


ΕΛΛΑΔΑ
20:10
29/06/2015
Αναρμόδιο το ΣτΕ για τη νομιμότητα του ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα
loading

Αναρμόδια δήλωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να ελέγξει τη νομιμότητα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) με την οποία  μεταφέρθηκαν  τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό της  Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Ολομέλεια με την υπ. αριθμ. 2567/2015 απέρριψε ως απαράδεκτη την προσφυγή του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Σίνδος) το οποίο χαρακτήριζε αντισυνταγματική την ΠΝΠ και υποστήριζε ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα.

Το ΣτΕ έκρινε ότι δεν μπορεί να ελέγξει  τη νομιμότητα της ΠΝΠ,,  καθώς  κυρώθηκε με νόμο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της Ολομέλειας  κατά του νόμου «δεν χωρεί αίτηση ακυρώσεως».

Υπενθυμίζεται  ότι  με την  επίμαχη Π.Ν.Π. οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης  και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και  β΄ βαθμού υποχρεώθηκαν να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει