Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ από τις 23 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας».

Το πρόγραμμα αφορά τη διατήρηση 10.000 θέσεων απασχόλησης σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας τόσο του μόνιμου προσωπικού όσο και του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που απασχολούσαν στις 30-04-2010, υπό την προϋπόθεση επέκτασης της σύμβασης τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Ο ΟΑΕΔ επιχορηγεί μέρος των εργοδοτικών εισφορών των εργαζομένων, ώστε οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας να διατηρήσουν το σύνολο του προσωπικού τους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Η δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται στα 18.620.000 ευρώ και βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, με δυνατότητα να συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.