Ο Γιώργος Καπουράνης γεννήθηκε στο Όλπε της Γερμανίας και αναδείχθηκε ως ποδοσφαιριστής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Εκεί αγωνίστηκε για τρεις σεζόν από το 1985 έως το 1986 και από το 1987 μέχρι το 1988 αλλά δεν καθιερώθηκε ποτέ. Ο παλαίμαχος μεσο-αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στην Α΄ Εθνική στις 29 Μαρτίου 1986, όταν ήταν 20 χρόνων.

Το 1988 πήγε στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν και στη συνέχεια έμεινε για μιάμιση σεζόν στον Αθηναϊκό.

Την ίδια χρονιά μάλιστα, υπήρξε βασικός μέλος της Εθνικής Ελπίδων που το 1988 έφτασε στον τελικό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ελπίδων.

Στον Παναθηναϊκό, στον οποίο μετεγγράφηκε αμέσως μετά, πήρε θέση στη βασική εντεκάδα και κατέκτησε με τη φανέλα του τριφυλλιού δύο πρωταθλήματα (1995, 1996) και δύο κύπελλα (1993, 1995).

Μάλιστα, οι παλιοί φίλοι των πρασίνων, τον θυμούνται για το γκολ που πέτυχε στο ΄90 του αγώνα στο Καραϊσκάκη το 1995 – 1996 δίνοντας τη νίκη με 1-2 επί του Ολυμπιακού.

Προς το τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε με την Παναχαϊκή και με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας.

Σήμερα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι πρόεδρος στις σχολές ποδοσφαίρου της αγαπημένης του ομάδας. «Εκτός από τα διοικητικά και την οργάνωση των ακαδημιών που έχουμε, πηγαίνουμε επισκέψεις σε όλες τις ακαδημίες που έχουμε σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική», αναφέρει στο newsbeast.gr. Για να τονίσει ότι το πρωτεύον μάθημα που δίνει στα παιδιά (από 5 έως 15 ετών που πηγαίνουν στις ακαδημίες) είναι να κοιτάζουν τα μαθήματά τους και τη μόρφωσή τους.

Ταξιδεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική για τη δουλειά του. «Πρέπει να παρακολουθώ την πορεία των ακαδημιών και να έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά» συνεχίζει.

Δεν έχει ξεχάσει το γκολ που έβαλε με το οποίο κέρδισε ο Παναθηναϊκός τον αιώνιο αντίπαλό του, αλλά δεν θέλει να το αναφέρει. «Αυτό είναι κάτι που έχει περάσει και έχει γραφτεί στην ιστορία. Τώρα είμαι σε άλλη θέση και κοιτάω το μέλλον» προσθέτει.

Πηγαίνει, όταν φυσικά έχει ελεύθερο χρόνο, στο γήπεδο για να δει τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Και μιλά για τη βία στα γήπεδα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος. Πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα προκειμένου να εξαλείψουμε τη βία που υπάρχει μέσα στα γήπεδα».

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».