Παρέμβαση στην προστασία των καταναλωτών κάνει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ καθώς ζητάει να γνωστοποιείται η εμπορική επωνυμία (σήμα) των επιχειρήσεων όταν τους επιβάλλεται πρόστιμο για να κατανοούν ευκολότερα οι πολίτες ποιες επιχειρήσεις τους εξαπάτησαν.

Η Ένωση συγχαίρει με έγγραφό της τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την επιβολή χρηματικών προστίμων σε 32 επιχειρήσεις οι οποίες παραβίασαν τη νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, αλλά σημειώνει ότι στην σχετική ανακοίνωση της γραμματείας ορισμένες επιχειρήσεις δεν αναφέρονται με το διακριτικό τους τίτλο (εμπορική ονομασία), με την οποία η επιχείρηση είναι περισσότερο γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Για αυτό και προτείνει να αναφέρεται όχι μόνο η επωνυμία της επιχείρησης αλλά και η εμπορική της ονομασία. Επίσης, με δεύτερη επιστολή της προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και τους αρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε αίτημα ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης, ενημερωτική εκπομπή σχετικά με την Προστασία του Καταναλωτή.