Μια σημαντική δωρεά της επιχειρηματία, Ιωάννας Αρβανίτη, προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος οδήγησε στην ίδρυση των υποτροφιών «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» στόχος των οποίων είναι να βοηθήσουν νέους και νέες με καταγωγή από την Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα να σπουδάσουν στο Deree-The American College of Greece.

H δωρεά της κ. Αρβανίτη είναι μια από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στον τομέα των υποτροφιών. Έρχεται σε μια περίοδο που το Κολλέγιο αυξάνει ραγδαία τη χορήγηση υποτροφιών προς τους φοιτητές του, ανταποκρινόμενο στην βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

«Οφείλω πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι ευτυχής που μπορώ να συμβάλλω ώστε νέοι και νέες με κοινή καταγωγή με εμένα να μπορέσουν να κάνουν ποιοτικές σπουδές στο Deree, όπως και ο γιος μου», δήλωσε η κ. Αρβανίτη. «Ελπίδα μου είναι ότι οι νέοι αυτοί θα επιστρέψουν στην Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα για να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου τους», συμπλήρωσε.

Οι υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» θεσπίστηκαν το 2010 και φέρουν το όνομα των γονέων της δωρήτριας. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε δύο προπτυχιακούς φοιτητές του Deree με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας έχει γεννηθεί στους δήμους Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων.

Ξεκινώντας έτσι το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2011, δύο νεο-εισερχόμενοι σπουδαστές θα τύχουν έκπτωσης 100% στα δίδακτρα για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός 4 ετών.

Η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για το φθινοπωρινό τετράμηνο 2011 του Deree λήγει στις 31 Αυγούστου 2011.