Ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας υπήκοος Αφγανιστάν και ένας Ιράν, στην Ελευσίνα, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Διεύθυνσής Αλλοδαπών Αττικής.

Οι δύο άντρες πιάστηκαν να μεταφέρουν τριάντα εννέα αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ανήλικων τέκνων. Επίσης αναζητούνται ένας ημεδαπός και τρείς Ιρανοί συνεργοί τους.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο και ακινητοποίησαν επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, δύο χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια της Ελευσίνας, προκειμένου να το ελέγξουν. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στοιβαγμένοι στη καρότσα του φορτηγού, οι τριάντα εννέα αλλοδαποί μετανάστες.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στην Ιταλία.

Για το λόγο αυτό πλήρωσαν σε διάφορα άγνωστα άτομα, μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διακίνηση παράνομων μεταναστών, από τη χώρα μας στην Ιταλία, χρηματικά ποσά από 2.500 ως 3.000 ευρώ.

Εν συνεχεία, οι ανωτέρω λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν σε οίκημα, σε άγνωστη ερημική περιοχή της Αττικής, όπου από εκεί πρώτες πρωινές ώρες της 15.05.2011 επιβιβάσθηκαν στο προαναφερθέν ΙΧΦ αυτοκίνητο, με προορισμό άγνωστη ακτή – λιμάνι, απ’ όπου θα επιβιβάζονταν σε σκάφος που θα τους μετέφερε στην Ιταλία.