Η Ιταλίδα τουρίστρια, Πατρίτσια Α., που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Serena» το οποίο έπλεε νότια της Κέας διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Η 51 χρόνων γυναίκα που πάσχει από καρκίνο το πρωί παρουσίασε αιμορραγία και παρελήφθη με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Στο νοσοκομείο εξετάσθηκε από παθολόγους και γαστρεντερολόγους, οι οποίοι διαπίστωσαν στο ανώτερο πεπτικό της σύστημα οξεία αιμορραγία, που πιθανότατα οφείλεται σε λήψη αντιπηκτικών χαπιών, τα οποία χρησιμοποιούσε η ασθενής. Μετά τις πρώτες εξετάσεις, πάντως, διαπιστώθηκε ότι ο αιματοκρίτης της είχε πέσει στο 17,5, γεγονός το οποίο, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, οφείλεται στην απότομη απώλεια αίματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής του νοσοκομείου γιατρός, Νίκος Ρέσσος, στην ασθενή έγιναν μεταγγίσεις αίματος και πλάσματος, προκειμένου να ελεγχθεί αιμοδυναμικά. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη. Οι γιατροί θα συνεχίσουν τη συντηρητική θεραπευτική αντιμετώπιση της ασθενούς, η οποία νοσηλεύεται στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Για την ώρα, δεν μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις, καθώς θα πρέπει να περάσουν τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα για να διαπιστωθεί ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.