Εντοπίστηκαν τελικά οι πέντε ορειβάτες που αναζητούντο στον ορεινό όγκο των Λευκών Όρεων στα Χανιά. Τα συνεργεία διάσωσης που ανέβαιναν στο βουνό απο την πλευρά της Ανώπολης κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω των κινητών τηλεφώνων και όπως διαπιστώθηκε οι βρετανοί ορειβάτες δεν είναι τραυματισμένοι, αλλά καθυστέρησαν γιατί στις Πάχνες συνάντησαν πολύ χιόνι. Έτσι αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στο οροπέδιο του Ομαλού απο όπου και ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσχισης των Λευκών ορέων.

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι η συνήθης που ακολουθούν οι ορειβάτες και είναι σχεδόν αδύνατον να χαθούν διότι όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Ορειβατικού συλλόγου Χανίων Σταύρος Μπαδογιάννης, «από τον Ομαλό μέχρι το καταφύγιο της Σβουριχτής έχουμε βάλει σημάδια με στύλους που είναι στην θέση τους εδώ και 15 χρόνια. Δεν έχει φύγει ούτε ένας στύλος και τα 3/5 της συνολικής διαδρομής μπορείς να τα κάνεις με κλειστά μάτια. Στα άλλα 2/5 μέχρι την Ανώπολη πρέπει να έχεις μια έστω μικρή εμπειρία απο ορειβασία».

Σύμφωνα με τον κ.Μπαδογιάννη η συγκεκριμένη διαδρομή για να γίνει χρειάζεται δύο ολόκληρα 24ωρα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μεγαλύτερης καθυστέρησης εαν κάποιοι περπατούν πιό αργά απο άλλους. Επίσης σημαντικό είναι και το ότι στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής, στα νότια των Λευκών Όρεων προς την Ανώπολη τα κινητά τηλέφωνα δεν πιάνουν σήμα.

Πηγή: Flashnews.gr