«Σημαντικά κενά, για τα οποία θα πρέπει, να δοθούν απαντήσεις, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκύπτουν από το επιλεγμένο κομμάτι του «κρυφού» πορίσματος, σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων της «Τεχνόπολις», το οποίο εξέδωσε σήμερα, αίφνης, σε δελτίο Τύπου, ο Δήμος Αθηναίων», δήλωσε πριν από λίγο ο πρώην πρόεδρος της συγκεκριμένης δημοτικής επιχείρησης και νυν μέλος του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Φώτης Ιγνατίου.

Στη δήλωσή του ο κ. Ιγνατίου καταγγέλλει ότι «η αποσπασματική δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πορίσματος έγινε πρώτα στα ΜΜΕ και όχι σε εμένα προσωπικά, καθώς και στα μέλη της προηγούμενης διοίκησης της ‘Τεχνόπολις’» και προσθέτει ότι δεν είχε τεθεί καν ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Σύμφωνα, με το… εσπευσμένο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων, γίνεται συνολική αναφορά στα έσοδα των κυλικείων, σημειώνοντας ως ποσό εσόδων 478 χιλιάδες ευρώ, κάτι το οποίο είναι παντελώς ανακριβές, κρύβει δόλιες σκοπιμότητες και θα αποδειχθεί άμεσα. Τονίζω δε, ότι η κάθε οικονομική χρήση της «Τεχνόπολις» ελέγχονταν από ορκωτούς λογιστές.

Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η «προσεκτική διατύπωση», που χρησιμοποιείται στο δελτίο Τύπου, όπου γίνεται λόγος απλά για «στέρηση εσόδων» και όχι για άλλη μη νόμιμη ενέργεια.

Εύλογες απορίες προκαλούνται ακόμη, γιατί, αν και ο τρόπος λειτουργίας των κυλικείων της «Τεχνόπολις» ήταν παρόμοιος από το 2007 ως και το 2010, εν τούτοις δεν «ανακαλύφθηκε», «μη τήρηση των φορολογικών και διαχειριστικών κανόνων στη χρήση των ταμειακών μηχανών» πλην -όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου- του 2010.

Επειδή, λοιπόν, το «ψέμα έχει κοντά πόδια», στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί, θα ζητήσω εκτός ημερήσιας διάταξης, την πλήρη δημοσιοποίηση του πορίσματος και επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου», καταλήγει αφήνοντας φυσικά σαφείς αιχμές για σκοπιμότητες.