Για «σύσταση συμμορίας» και «διακεκριμένες κλοπές κατηγορείται 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας που συνελήφθη στο Μαρούσι, από Αστυνομικούς της Υποδ/νσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο άντρας μαζί με τρείς ακόμη ομοεθνείς του, που αναζητούνται, συνέστησαν σπείρα και εδώ και έξι μήνες διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, στα οποία εισέρχονταν με την μέθοδο «ριφιφί».

Στη συνέχεια αφού παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια, με τη χρήση τροχού ή φιάλης οξυγόνου, αφαιρούσαν το περιεχόμενό τους.

Η συγκεκριμένη σπείρα, διέθετε ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος κινητής τηλεφωνίας με τη χρήση της οποίας εξουδετέρωναν και τα πιο εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας, μικροκάμερα οπτικών ινών, με την οποία παρατηρούσαν εσωτερικά τους χώρους των καταστημάτων και άλλα εργαλεία.

Παράλληλα «φίμωναν» και τις εξωτερικές σειρήνες τις οποίες αφού αποκολλούσαν από τη θέση τους, τοποθετούσαν σε κουβά με νερό.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία στην περιοχή του Αμαρουσίου, μια διάρρηξη σε εργαστήριο χρυσοχοΐας στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας και άλλη μια σε καφενείο στην περιοχή των Σεπολίων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρηματικών ποσόν υπολογίζεται στις 950.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος κινητής τηλεφωνίας, δύο κινητά τηλέφωνα, μία μικροκάμερα οπτικών ινών, εργαλεία διάρρηξης και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα ενώ ερευνάται οι συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.