Σκληρή διαπραγμάτευση, χωρίς όμως αποτέλεσμα, εκτυλίσσεται από το πρωί μέχρι και αυτήν την ώρα στο παζάρι της Δράμας, όπου έμποροι και βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι διαπραγματεύονται την τιμή των αμνοεριφίων, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Οι βορειοελλαδίτες κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι δεν προτίθενται σε καμία περίπτωση να πουλήσουν κάτω από 7 ευρώ/κιλό το κατσίκι και 7,5 ευρώ/κιλό το αρνί, αφού οι αυξημένες ανάγκες τους σε ρευστό, λόγω υπερχρέωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά και του φετινού σημαντικού κόστους παραγωγής, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο πώλησης των προϊόντων τους σε χαμηλότερες τιμές, όπως τόνισε  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. Οι έμποροι, από την πλευρά τους, δεν προτίθενται να αγοράσουν σε τιμές άνω των 6 ευρώ/κιλό για το κατσίκι και 6,5 ευρώ/κιλό για το αρνί.

Πρόσθεσε ότι το αρνί φέτος αναμένεται να λείψει από τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς όπως είπε είναι ελάχιστα, αφού καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα τούρκοι έμποροι αγόραζαν τα ελληνικά ζωντανά στην τιμή των 3 ευρώ/κιλό, όταν οι Έλληνες δεν έδιναν πάνω από 2,20 ευρώ/κιλό.

Και επειδή όλα δείχνουν πως τελικά στο παζάρι της Δράμας δεν πρόκειται έμποροι και κτηνοτρόφοι να βρουν τη χρυσή τομή στο θέμα τιμής, οι πωλήσεις τελικά αναμένεται να γίνουν με μεμονωμένες επαφές, σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη.