Επιστολή στο Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, έστειλε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την ενημέρωση του πρώτου για τα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Καρχιμάκης στο Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης διοίκησης Βορείου Αιγαίου, υπογραμμίζει ότι «τα προβλήματα της αιρετής Περιφέρειας είναι μεγάλα και σε σημαντικό βαθμό κοινά μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας. Και εμείς εδώ στην Κεντρική Μακεδονία στοχεύουμε στην προώθηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων στην περιοχή μας ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία».

Όπως επισημαίνει ο κ. Ψωμιάδης, «αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον Καλλικράτη όσον αφορά στις αρμοδιότητες, στο προσωπικό, στους πόρους. Η Πολιτεία ακόμη δεν μας έχει πει πως θα πληρώσει τα χρέη των πρώην Νομαρχιών για τη σχολική στέγη, για τη μεταφορά μαθητών, για τον τουρισμό, για τον πολιτισμό κ.ά.».

Ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον κ. Καρχιμάκη να επιδείξει ανάλογο ενδιαφέρον και για την Κεντρική Μακεδονία, καθώς «ο Καλλικράτης είναι σοβαρή υπόθεση και είναι υπόθεση όλων μας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Καρχιμάκη,

Ήρθε σε γνώση μου η επιστολή που στείλατε προς τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης διοίκησης Βορείου Αιγαίου.

Γνωρίζετε καλά ότι τα προβλήματα της αιρετής Περιφέρειας είναι μεγάλα και σε σημαντικό βαθμό κοινά μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας. Και εμείς εδώ στην Κεντρική Μακεδονία στοχεύουμε στην προώθηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδύσεων στην περιοχή μας ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία.

Επίσης, αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον Καλλικράτη όσον αφορά στις αρμοδιότητες, στο προσωπικό, στους πόρους. Η Πολιτεία ακόμη δεν μας έχει πει πως θα πληρώσει τα χρέη των πρώην Νομαρχιών για τη σχολική στέγη, για τη μεταφορά μαθητών, για τον τουρισμό, για τον πολιτισμό κ.ά.

Πρόσφατα διαπίστωσα και το δήλωσα δημόσια ότι δυστυχώς σε πολλά υπουργεία δεν ασχολούνται καν με τον Καλλικράτη και τη μετάβαση στο νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Εκτιμώντας το ενδιαφέρον σας και πιστεύοντας ότι ο Καλλικράτης είναι σοβαρή υπόθεση και είναι υπόθεση όλων μας, σας ζητώ να επιδείξετε ανάλογο ενδιαφέρον και για την Κεντρική Μακεδονία.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για οποιοδήποτε θέμα.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ψωμιάδης»