Στις 31 Μαρτίου, 7 και 14 Απριλίου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ανοίξει τις πύλες του στους μαθητές της πόλης. Οι μαθητές της Β’ Λυκείου των σχολείων των Ιωαννίνων θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο και θα γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία των ακαδημαϊκών σχολών και τμημάτων και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές του.

Έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις σε εργαστήρια, σπουδαστήρια και αμφιθέατρα σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου, ενώ κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων στα Τμήματα, το διδακτικό, ερευνητικό και εργαστηριακό προσωπικό θα ενημερώσει τους μαθητές για όλο το φάσμα λειτουργίας των πανεπιστημιακών τμημάτων καθώς και για τις επαγγελματικές προοπτικές που παρέχονται.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πανεπιστήμιο, οι Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ξεκινήσουν στις 8.45 το πρωί, με την άφιξη των μαθητών στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Στις 9.15 θα επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη, όπου θα ενημερωθούν για τη λειτουργία της και θα ακολουθήσει περιήγηση στους χώρους της.

Από τις 10.30 έως τις 12.30, οι μαθητές θα ξεναγηθούν, χωρισμένοι σε μικρότερες ομάδες, στα Τμήματα που δήλωσαν ότι προτιμούν να επισκεφθούν.

Στις 12.30, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Γεώργιος Καψάλης και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα-Ζαράχη θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς». Οι Ημέρες Γνωριμίας θα ολοκληρωθούν στο Φοιτητικό Εστιατόριο, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το γεύμα που προσφέρεται στους φοιτητές.