Παρουσία του υπουργού Προστασίας Χρήστου Παπουτσή πραγματοποιήθηκε στη 1:30 τα ξημερώματα άσκηση πυρόσβεσης στο σταθμό του Νομισματοκοπείου στο μετρό.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα πρώτα βαγόνια αμαξοστοιχίας του μετρό που βρισκόταν στην αποβάθρα, άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε βαγόνι μέσα στη σήραγγα, ο σταθμός είχε πνιγεί από τους καπνούς και οι επιβάτες είχαν πανικοβληθεί. Σε αυτές τις συνθήκες έγινε η επιχείρηση των Πυροσβεστών με τη συνδρομή και παρουσία προσωπικού του μετρό και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά την άσκηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλους όσοι συμμετείχαν στην «άσκηση υψηλής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας» και σημείωσε ότι στόχος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι να κυκλοφορεί ο κόσμος με ασφάλεια. «Αυτή είναι η υποχρέωση απέναντι στην Πολιτεία. Αυτή είναι η υποχρέωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Να εγγυώμεθα την ασφάλεια των πολιτών. Παντού. Στη ζωή τους, στην καθημερινότητά τους», δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

«Ήταν μια ρεαλιστική άσκηση σ΄ ένα δύσκολο σταθμό και συμμετείχαν οι τοπικοί πυροσβεστικοί σταθμοί, οι οποίοι επεμβαίνουν και στην καθημερινότητα. Εάν τύχει ένα περιστατικό, οι ίδιοι πυροσβέστες θα κληθούν να παρέχουν υπηρεσίες. Το πυροσβεστικό προσωπικό συνεχώς εκπαιδεύεται και είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα χρειαστεί» δήλωσε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης.