Την καθολική αντίδραση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Καλλιθήρου, Ραχούλας και Αμπελικού, προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία τα δύο πρώτα σχολεία συγχωνεύονται μεταξύ τους και το τρίτο μαζί με άλλα πέντε σχολεία.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησαν, σήμερα, σε συμβολικές καταλήψεις των σχολείων των τριών Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ιτάμου του Δήμου Καρδίτσας και με πανό και συνθήματα απαίτησαν την ανάκληση της απόφασης που δημιουργεί, όπως ανέφεραν, μεγάλα προβλήματα.

Επίσης σε επ’ αόριστον κλείσιμο του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Φαναρίου προχώρησαν σήμερα οι γονείς των μαθητών του, διαμαρτυρόμενοι γιατί, σύμφωνα με το σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων, κλείνουν τόσο το Γενικό Λύκειο όσο και το Γενικό Γυμνάσιο Φαναρίου ενώ για το Πειραματικό Γυμνάσιο Φαναρίου δεν γίνεται κανένας λόγος.

Στο Φανάρι λειτουργεί το μοναδικό στη Θεσσαλία Πειραματικό Γυμνάσιο με επιτυχία, το οποίο μάλιστα είναι διασυνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.