Τόνους πιπεριές «μολυσμένες» από χημικά, εισήγαγε στην Ιεράπετρα από την Αίγυπτο έμπορος αγροτικών προϊόντων ,ενώ την ίδια ώρα μπάμιες Ινδίας, βρέθηκαν στο Ηράκλειο, σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, τις οποίες είχε συσκευάσει επιχείρηση στα Γιαννιτσά.

Όλες οι ποσότητες κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν. Μέρος των ποσοτήτων όμως έχει ήδη καταναλωθεί… Τα τελευταία περιστατικά επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των αγροτικών οργανώσεων για εισαγωγές φθηνών και ακατάλληλων προϊόντων τρίτων χωρών, την ώρα μάλιστα που οι Έλληνες αγρότες αναγκάζονται να πιστοποιούν τα προϊόντα τους για να τα εξάγουν στην Ε.Ε. Οι εισαγωγές αυτές προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό και πολύ περισσότερο κινδύνους για τη δημόσια υγεία!

Το σήμα για τους ελέγχους στις πιπεριές δόθηκε στο Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου από τις κεντρικές υπηρεσίες. Κατά τους ελέγχους που είχαν γίνει στον Πειραιά διαπιστώθηκε σε φορτίο εισαγόμενων πιπεριών η ύπαρξη χημικής ουσίας (ethion) σε υψηλότερη περιεκτικότητα από τα όρια που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία. Η εισαγωγή έγινε από έμπορο της Ιεράπετρας και τα προϊόντα έφθασαν στην περιοχή.

Αμέσως πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ηρακλείου στην επιχείρηση της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Κέντρου, Γιάννη Τρουλλάκη κατασχέθηκαν 6.515 κιλά πιπεριές Αιγύπτου.

Πηγή: cretalive.gr