Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), ενώ στις 10 θα συγκεντρωθούν έξω από τον Οργανισμό και θα ακολουθήσει συνέλευση για να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΣΚ απαιτεί:

-Τη διασφάλιση και ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα του ΟΣΚ, ως αποκλειστικά αρμοδίου τεχνικού φορέα του κράτους για την παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων για όλους. Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του Οργανισμού στην απαλλοτρίωση – μελέτη – δημοπράτηση – επίβλεψη κατασκευής και εξοπλισμό σχολικών κτιρίων, αλλά και στην αντιμετώπιση εκτάκτων και άλλων αναγκών (αντισεισμική θωράκιση, καθαίρεση αμιάντου, ενεργειακή αναβάθμιση, βιοκλιματικά κ.ά.).

-Να σταματήσει κάθε ενέργεια κατάργησης του Οργανισμού και διάχυσης των αρμοδιοτήτων του στους δήμους, που θα επιφέρει μείωση της ποιότητας και αύξηση του κόστους κατασκευής και σταδιακή παράδοση της σχολικής στέγης στα μεγάλα συμφέροντα. Ενδεικτικές είναι οι γενικευμένες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που θα επιδεινώσουν δραματικά τις συνθήκες και το επίπεδο εκπαίδευσης.

-Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των συμβασιούχων σε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα.