Στις ορεινές περιοχές των Χανίων έχουν αναφερθεί τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει και την Κρήτη με κύριο χαρακτηριστικό, τους θυελλώδες ανέμους την βροχή το κρύο και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Κλειστά λόγω του καιρού παρέμειναν σήμερα αρκετά σχολεία στα Χανιά κυρίως στα Σφακιά και το Σέλινο. Συγκεκριμένα, λόγω δυσκολίας πρόσβασης και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, δεν λειτούργησαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα Ασκύφου, την Ανώπολη, το Έλος, την Κάνδανο, τον Σέμπρωνα και το Ροδοβάνι, ενώ οι γονείς των παιδιών στην Ασή Γωνιά ειδοποιήθηκαν να πάρουν τα παιδιά από το σχολείο καθώς υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού από τα χιόνια.

Επίσης, δεν λειτούργησαν το Γυμνάσιο-Λύκειο στα Σφακιά, το Γυμνάσιο-Λύκειο Παλαιόχωρας και το ΕΠΑΛ στην Κάνδανο.

Τα χιόνια δημιούργησαν προβλήματα στα οδικά δίκτυα προς Σφακιά, προς Ομαλό και προς το Σέλινο. Στα σημεία αυτά υπάρχουν μηχανήματα προκειμένου να καθαρίζουν τους δρόμους και να μην υπάρχουν αποκλεισμοί κυρίως κατοικημένων περιοχών.

Προβλήματα προκλήθηκαν και στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, ενώ το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με ανακοίνωση του καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.