Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση απομακρυσμένα νησιά της χώρας, η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, η οποία με επιστολή της προς στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητά την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων για τα επιδοτούμενα δρομολόγια, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την άσχημη οικονομική κατάσταση των εταιρειών μελών της.

Η ΕΕΝ σημειώνει στην επιστολή της ότι το τελευταίο έτος παρά την αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 25-28% και τη μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 30%, οι τράπεζες αρνούνται να δανειοδοτήσουν με κεφάλαια τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μέλη και να προεξοφλήσουν τα χρήματα για την εκτέλεση των δρομολογίων για τις άγονες με την κατάθεση των δημοσίων συμβάσεων.

Επίσης αναφέρει καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) που βγάζει εκτός κάθε οικονομικού προγραμματισμού την έγκαιρη πληρωμή των μελών εταιρειών της.

Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας ζητά τη χορήγηση προκαταβολής της επιδότησης 50% εντός δυο μηνών από την ασφαλή εκτέλεση του δρομολογίου για άγονη γραμμή και να συμψηφιστεί το ΦΠΑ, ΚΑΕΟ και επίναυλος( τέλη υπέρ τρίτων) από τις οφειλόμενες χρηματικές αποζημιώσεις εκτέλεσης δρομολογίων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber