Σε διαρκή κρίση εμπόριο και μεταποίηση στο Βόλο. Εκατόν εβδομήντα εννιά εμπορικές επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και 315 επιχειρήσεις στο χώρο της μεταποίησης διαγράφηκαν από τα μητρώα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μέσα στο 2010, στην πλειονότητά τους λόγω της κρίσης. Το χειρότερο είναι ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς υπάρχουν ακόμη επιχειρήσεις που δεν έχουν «κλείσει» βιβλία στην Εφορία λόγω οικονομικής στενότητας, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Η ετήσια γενική συνέλευση των εμπόρων πραγματοποιήθηκε στη σκιά των «λουκέτων» και της συνεχιζόμενης οικονομικής καχεξίας και εν όψει της αυριανής κινητοποίησης του εμπορικού κόσμου. Η ισχνή συμμετοχή των εμπόρων προβλημάτισε έντονα το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς η κρίση που διέρχεται η αγορά δεν δικαιολογεί παθητικότητα από τον κλάδο, όπως τόνισε ο πρόεδρος Αλ. Μαγαλιός ευελπιστώντας ότι στην αυριανή απεργία οι συνάδελφοί του θα στείλουν το μήνυμα που πρέπει προς την κυβέρνηση. Με σύνθημα «Κλείνουμε μόνο για μια μέρα για να μην μας κλείσουν για πάντα» τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου κατεβάζουν ρολά την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φλεβάρη.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουν θέσει οι έμποροι εκφράζουν τη διαφωνία τους στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, στις αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.α.