Η συναυλία των Deep Purple η οποία προγραμματίζεται για τις 25 Μαΐου στα Γιάννενα «σκάλωσε» για λίγο χθες. Ο λόγος είναι ότι δεν επήλθε συμφωνία μεταξύ των διοργανωτών για να γίνει η συναυλία στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες», οπότε αναζητείται νέα τοποθεσία για να φιλοξενηθούν οι γερόλυκοι του χαρντ ροκ, οι οποίοι είναι συχνοί-πυκνοί επισκέπτες της Ελλάδας, δεν έχουν έρθει ποτέ όμως στα Γιάννενα.

Ο λόγος της διαφωνίας μεταξύ της διοίκησης των «Ζωσιμάδων» και του Γιώργου Γάκη που κάνει τις επαφές για να γίνει η συναυλία, είναι οι όροι της παραχώρησης του σταδίου και ειδικότερα, το ποσοστό επί των εισιτηρίων που πρέπει να πάρει το γήπεδο.

Αυτό, ανέρχεται στο 15% και όπως δείχνουν γίνεται ο λόγος της αναζήτησης νέου χώρου. «Εμείς θέλουμε να φιλοξενήσουμε τέτοια γεγονότα φυσικά, γιατί πρέπει να έχουμε και κάποια έσοδα. Ο νόμος όμως, δεν μας επιτρέπει την παραχώρηση με κάτω του 15%» τονίζει στον «Η.Α.» ο πρόεδρος του γηπέδου, Γιώργος Κρανάς.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες, όταν οι διοργανωτές ζήτησαν από το γήπεδο τους όρους. Η διοίκηση τους είπε ότι θα δει το πλαίσιο με το οποίο παραχωρήθηκε το γήπεδο στην περσινή συναυλία των Scorpions, θα τους συζητήσει και θα τους υποβάλλει, από την πλευρά της. Όπερ και εγένετο την περασμένη Δευτέρα, όταν η διοίκηση έκανε την πρότασή της. Χθες, οι κ.κ. Κρανάς και Γάκης είχαν νέα συνομιλία και σύμφωνα με τον πρόεδρο του γηπέδου, οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι «δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον» από την πλευρά τους.

Το θέμα πάντως είναι και με υπό ποιους όρους παραχωρήθηκε πέρυσι το γήπεδο, για τη συναυλία των Scorpions, τι υποχρεώσεις ανέλαβε η διοίκησή του και τι ποσοστό εσόδων είχε (αν δηλαδή ανταποκρίνονται σε ό,τι ορίζει ο σχετικός νόμος).

Πάει για Κάστρο

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως, οι διοργανώτριες εταιρίες πιέζουν ώστε να γίνουν οι συναυλίες με τα μικρότερα δυνατά κόστη και τους καλύτερους όρους γι αυτές. Η πειθώ τους εξαρτάται και από τη δυναμική των ονομάτων τους, Συνήθως, τα συμβόλαια που «πουλάνε» στην Ελλάδα, όπως αυτά των Scorpions, έχουν και σκληρότερη διαπραγμάτευση.

Οι Deep Purple παρότι εδώ και χρόνια κάνουν το κομμάτι τους περισσότερο, παρά προσφέρουν κάτι καινοτόμο στη μουσική, συνεχίζουν να έχουν καλές συναυλιακές παρουσίες και ειδικά στην Ελλάδα, να «πουλάνε τρελά». Φέτος θα έρθουν για τουλάχιστον άλλη μια συναυλία, στις 20 Μαΐου στο Ελληνικό, στην Αθήνα. Όσο για τα Γιάννενα, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές προκειμένου να διατεθεί ο δεύτερος πιο «hot» συναυλιακός χώρος της πόλης, το Ιτς Καλέ.

Πηγή: agon