Η αναγκαιότητα να δρομολογηθούν, με ταχείς ρυθμούς, όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ανάδειξη του Πειραιά σε πόλο έλξης ακόμα περισσότερων επισκεπτών και τουριστών, γεγονός που θα συμβάλλει στη βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της πόλης γενικότερα επισημάνθηκε στη συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτη, ο πρόεδρος, ο Β΄ αντιπρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ.κ. Γ. Ζησιμάτος, Γ. Σωτηρίου και Π. Πολιτάκης αντίστοιχα.

Στην συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πειραϊκό εμπόριο και έθεσαν υπόψη του κ. Γ. Ανωμερίτη τα ακόλουθα θέματα, που απασχολούν την επιχειρηματική δραστηριότητα και συνδέονται άμεσα με το λιμάνι και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της πόλης:

– Στην αναγκαιότητα στήριξης του τουριστικού τρένου και στην επέκταση λειτουργίας του.

– Στη συνεργασία του ΟΛΠ στην προσπάθεια προβολής του Πειραιά, διαφήμισης της αγοράς και ανάπτυξης της οικονομίας της πόλης.

– Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την λειτουργία του Monorail.

– Στη δημιουργία Συνεδριακού – Εκθεσιακού Κέντρου.

– Στην αναγκαιότητα άμεσης διασύνδεσης της πόλης με το Λιμάνι, μέσω της εκμετάλλευσης του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και

– Στην ενδεχόμενη αύξηση κρουαζιεροπλοίων λόγω κρίσης στην περιοχή της Αιγύπτου και τρόποι αξιοποίησής της.

Ζήτησαν την συνεργασία της διοίκησης του ΟΛΠ, ώστε θα προωθηθούν οι απαιτούμενες δράσεις που θα διασφαλίσουν ένα αισιόδοξο μέλλον για το λιμάνι και την αγορά της πόλης του Πειραιά και την κατάταξή της στις πρώτες θέσεις των παγκοσμίως στρατηγικής σημασίας εμποροναυτιλιακών κέντρων.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης, από την πλευρά του ενημέρωσε για την εξέλιξη του Master Plan, για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο εμπορευματικό λιμάνι, καθώς και για την προσπάθεια στην ικανοποίηση άφιξης όλων και περισσότερων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά, που γίνεται πλέον επιθυμητός προορισμός.