Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με την κλινική λοιμωδών νοσημάτων να μη λειτουργεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς με Η1Ν1, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, να νοσηλεύονται σε τμήματα της Πνευμονολογικής, Παθολογικής ακόμη και της Καρδιολογικής Κλινικής, θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους νοσηλευόμενους.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και προκαλεί την οργή των εργαζομένων, οι οποίοι εκτίθενται σε κινδύνους, ενώ την ίδια ώρα, οι χώροι του τμήματος λοιμωδών, έχουν μοιραστεί σε άλλες κλινικές και μάλιστα μέσα από διαδικασίες που κανείς δεν γνωρίζει.

Την ίδια ώρα οι επιστήμονες αλλά και το υπουργείο Υγείας, συνιστούν την προσοχή καθώς και οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 60.

Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: epiruspost