Συνέχεια στη διαδικτυακή «κόντρα» με τον πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, έδωσε με νέα του ανάρτηση ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας είχε κάνει μια ανάρτηση στην οποία έκανε λόγο για την παρουσία «αφρικανικού αντικυκλώνα», με τον Θοδωρή Κολυδά να διαψεύδει τον συνάδελφο του, ως προς την εγκυρότητα της έκφρασης «αφρικανικός αντικυκλώνας».

"Ο αφρικανικός αντικυκλώνας φέρνει 38 άρια!"Καλημέρα!🎯Μετά τις ανοιξιάτικες συνθήκες αστάθειας και δροσιάς που θα…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Friday, May 30, 2025

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επανήλθε, απαντώντας στην κριτική του Θοδωρή Κολυδά.

«Η πρόγνωση δεν αποτελεί μέσο εντυπωσιασμού! Η επιστήμη της Mετεωρολογίας οφείλει να είναι προσιτή στον κόσμο, δανειζόμενη ορολογίες από την ελληνική γλώσσα! Πόσο μάλλον όταν αυτές είναι εύκολα κατανοητές από όλους! Μόνο η λανθασμένη διατύπωση ή η αποκλίνουσα από την πραγματική ερμηνεία των όρων της όποιας επιστήμης μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο σχολίων…άλλως το υπόβαθρο του κάθε σχολίου το αφήνω στην κρίση του καθενός…» απάντησε ο μετεωρολόγος στον συνάδελφό του.

Η πρόγνωση δεν αποτελεί μέσο εντυπωσιασμού ! Η επιστήμη της Mετεωρολογίας οφείλει να είναι προσιτή στον κόσμο…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Friday, May 30, 2025