Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική με την αφρικανική σκόνη να «καταπίνει» το λεκανοπέδιο.
Η παρουσία της σκόνης, σε συνδυασμό με τις νεφώσεις, έχει δημιουργήσει συνθήκες περιορισμένης ορατότητας στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, οι καιρικές αυτές συνθήκες έχουν συμβάλει στη συγκράτηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κάτω των 23 βαθμών Κελσίου, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Όσον αφορά τον καιρό του Σαββατοκύριακου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για αύριο, Σάββατο, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Οι συνθήκες αυτές ενδέχεται να φέρουν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ στη συνέχεια αναμένεται βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, με τις συνθήκες να ευνοούν και πάλι τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα νότια.
Δείτε φωτογραφίες:









