Την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα ενδέχεται να ωφελήσουν οι ταραχές στην Αίγυπτο και την Τυνησία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Λε Σουάρ, που αναφέρει ότι η Τυνησία αποτελεί τον τέταρτο σε σειρά προτίμησης προορισμό στο Βέλγιο, ενώ ακολουθεί η Αίγυπτος.

«Αυτό το σαββατοκύριακο, στο σαλόνι του Τουρισμού στις Βρυξέλλες, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα ή την Τουρκία» σημειώνει υπεύθυνος του πρακτορείου Thomas Cook επισημαίνοντας ωστόσο πως από το ενδιαφέρον μέχρι την κράτηση, υπάρχουν πολλά στάδια.

Τώρα, σημειώνει η εφημερίδα, το ενδιαφέρον στρέφεται στις χειμερινές διακοπές, τα χειμερινά αθλήματα. Οι κρατήσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές πραγματοποιούνται περισσότερο κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο.

Υπεύθυνος της εταιρίας Jet Air απαριθμεί τους πιο αγαπημένους προορισμούς των Βέλγων σε ότι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια την εποχή του Καρναβαλιού: «Η Ισπανία, μετά η Αίγυπτος, το Μαρόκο η Τουρκία και η Τυνησία. Από αυτούς οι δυο είναι σήμερα κλειστοί στον τουρισμό. «Ευελπιστούμε να ξανανοίξει σύντομα η Τυνησία, αποτελεί προορισμό με συσχετισμό τιμής-ποιότητας ιδανικός και κοντινός για τις οικογένειες με παιδιά», συνεχίζει ο πράκτορας της Jet Air.

«Η Ελλάδα θα παίξει σημαντικό ρόλο αυτό το καλοκαίρι», προβλέπει ακόμη ο Β.van Outryve.

«Προσφέρει μια πλήρη γκάμα δυνατοτήτων, από τον σκληροπυρηνικό οίκο-τουρισμό στο μαζικό τουρισμό, κάθε νησί έχει τις δυνατότητές του».