Εβδομάδα των… παθών χαρακτηρίζουν εργαζόμενοι και μη την εβδομάδα που διανύουμε. Οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το «λουκέτο» στα φαρμακεία που μπαίνει Παρασκευή και Δευτέρα καθώς και οι 48ώρες απεργίες των γιατρών όλης της χώρας κάνουν τους Έλληνες να… σηκώνουν τα χέρια ψηλά από την απόγνωση. Και ειδικά σήμερα που δέχτηκαν κι ακόμη ένα χτύπημα, αυτό της αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων που ισχύουν από σήμερα, Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου.

Η Σοφία Καραγιάννη, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα, χθες αναγκάστηκε να πάει στη δουλειά της με το λεωφορείο. Το μόνο Μέσο που λειτουργούσε το πρωί (μέχρι τις 11 δηλαδή για την ακρίβεια). Στριμώχτηκε στο λεωφορείο γιατί έπρεπε να φτάσει. «Αυτός είναι ο Γολγοθάς μας. Όταν απεργούν τα πάντα κι εμείς πρέπει να φτάσουμε στη δουλειά μας», λέει χαρακτηριστικά για το θέμα η πωλήτρια. Και σαν τη Σοφία Καραγιάννη υπήρξαν και άλλοι άνθρωποι που ταλαιπωρήθηκαν χθες. Στοιβάχτηκαν και ποδοπατήθηκαν για να φτάσουν εγκαίρως(;) στον προορισμό τους.

Σήμερα απεργούν (για μία ακόμη φορά) σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία που λήγει αύριο. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, αν και ξέρουν ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, αποφάσισαν το Μετρό να μην λειτουργήσει.

«Σωτηρία δεν υπάρχει. Από τη μία αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων και από την άλλη απεργούν. Ας αποφασίσουν όλοι τι θα κάνουμε για να δούμε και εμείς πώς θα μετακινούμαστε» λέει η Ευαγγελία Αυδή που εργάζεται σε λογιστικό γραφείο.

Και ίσως να μην κάνει λάθος αφού οι τιμές των εισιτηρίων σήμερα αυξήθηκαν κατά 40% ενώ οι μισθοί των πολιτών έχουν… παγώσει προ πολλού.