Στο επίκεντρο της σύσκεψης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Θύμιου Σώκου, με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωϋσιάδη και τους δημάρχους της περιοχής βρέθηκε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού Σερρών.

Στη σύσκεψη προέκυψε διάσταση απόψεων μεταξύ των δημάρχων και της αντιπεριφέρειας από τη μία πλευρά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από την άλλη. Σύμφωνα με τον κ. Μωϋσιάδη, η θέση της αντιπεριφέρειας και των δημάρχων ήταν να γίνει επέκταση του ΧΥΤΑ των Σερρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στη διαχείριση των σκουπιδιών μέχρι να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ που δημιουργείται στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.

«H Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντιπροτείνει τη λειτουργία του ΧΥΤΥ ως ΧΥΤΑ μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο επεξεργασίας των απορριμμάτων που θα επιτρέψει τη λειτουργία του χώρου για την υγειονομική ταφή υπολειμμάτων» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών και δήλωσε αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο νομός Σερρών έχει ένα υψηλό επίπεδο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και είναι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι η ολοκλήρωση του όλου συστήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο κ. Σώκος.

Επισήμανε δε ότι στο νομό Σερρών έχουν υλοποιηθεί έργα για την προστασία του περιβάλλοντος κόστους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. «Οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι ορατές και θα πρέπει να αξιοποιηθούν γιατί τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι λίγα και πρέπει να τα δαπανούμε με προσοχή και αίσθημα ευθύνης» πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.