Για 13η ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στην Αμοργό για τον 59χρονο Άλμπερτ Κάλιμπετ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 11 Ιουνίου. Ο Αμερικανός ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενούσε στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

Στην Αμοργό βρίσκεται πλέον και η σύντροφος του αγνοούμενου τουρίστα, η οποία συμμετέχει στις έρευνες των Αρχών, που πλέον, και με βάση περισσότερα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, έχουν εστιάσει σε χαράδρες και απόκρημνα σημεία του νησιού, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Προσευχηθείτε για μας. Συνεχίζοντας το ψάξιμο για τον Άλμπερτ», έγραψε σε ανάρτησή της στα social media, «ανεβάζοντας» και την εικόνα του Αγίου Φανουρίου.