Στιγμές από τα γεγονότα που είχαν μονοπωλήσει την επικαιρότητα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας  αναβιώνουν σήμερα στη δίκη των Κ. Κεντέρη και Κ. Θάνου. Και σήμερα οι θέσεις τους στο εδώλιο είναι κενές. Παρών είναι μόνο ο προπονητής Χρήστος Τζέκος.

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής. «Εγώ στη θέση της ΔΟΕ θα την έστηνα στην είσοδο του Ολυμπιακού Χωριού και θα τους περνούσα από έλεγχο» είπε ο μάρτυρας. Προσέθεσε πως η ΔΟΕ αν ήθελε μπορούσε να πάρει δείγμα των αθλητών μετά το τροχαίο στο ΚΑΤ για να δουν αν ήταν ή όχι ντοπαρισμένοι.

Ο κ. Σεβαστής κατέθεσε ότι κλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μεσολαβήσει στους αθλητές προκειμένου να παραδώσουν τις κάρτες τους, ώστε να μην διαγωνιστούν. Όπως μάλιστα είπε ο μάρτυρας, αυτό που του είχε μεταφερθεί ήταν «για το καλό όλων να παραδοθούν οι κάρτες». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι η εντολή για τον έλεγχο ντόπινγκ δεν είχε φτάσει στους δύο αθλητές αλλά στον προπονητή τους και ενώ είχε παρέλθει η ώρα της προθεσμίας που είχε οριστεί.