Εντείνεται η αγωνία για τον 59χρονο Αμερικανό τουρίστα που αγνοείται από το πρωί της Τρίτης στην Αμοργό.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν την Τρίτη, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι διάρκειας 4-5 ωρών.

Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ένας φίλος του να ανησυχήσει και να δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία.

🔺Αυτή είναι η φωτογραφία του 59χρονου Αμερικάνου που αγνοείται από χθες το μεσημέρι . Ακολουθούσε την διαδρομή από την…

Posted by Δήμος Αμοργού on Wednesday, June 12, 2024

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος είναι γνώστης της περιοχής, καθώς δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησί.

«Σήμερα το πρωί σηκώσαμε drone και ψάχναμε όλες τις πιθανές εκδοχές (μονοπάτια). Δυστυχώς δεν έχουμε βρει κάτι ακόμα» ανέφερε, μιλώντας στο Mega, εθελόντρια που συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε στην αδερφή του

Το φως της δημοσιότητας είδε το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο Έρικ Κάλιμπετ στην αδερφή του.

Ο 59χρονος έστειλε μήνυμα στην αδερφή του στις 7:32, δηλαδή μισή ώρα αφότου ξεκίνησε για πεζοπορία. Στις 09:07 έκαναν βιντεοκλήση και στις 9:20 της έστειλε μία φωτογραφία της πινακίδας με τις πληροφορίες του μονοπατιού.

«Είμαι τόσο εντυπωσιασμένος. Ανυπομονώ να πάμε για πεζοπορία μαζί», ήταν το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε.

Τι λέει η γυναίκα που τον είδε τελευταία

«9.30 με 10 ήρθε και πήρε ένα νερό. Είχε και μαζί του ένα νερό, που το είχε πιει. Είχε καπέλο και δεν φορούσε μπλούζα. Μου είπε πως θα πάει στη Χώρα. Του είπα: “Πω, είναι μεγάλη η διαδρομή και έχει και ζέστη”. Του είπα αν θέλει ταξί, αλλά μου είπε όχι», περιέγραψε, μιλώντας στο Live News, η γυναίκα που είδε τελευταία φορά τον αμερικανό τουρίστα.

«Σύμφωνα με την τελευταία μαρτυρία, καταλαβαίνουμε πως δεν ακολούθησε το βατό μονοπάτι, αλλά μέσα στη ζέστη διακινδύνεψε να ανέβει το βουνό. Οι έρευνες του ελικοπτέρου ψάχνουν σε αυτήν την περιοχή. Δεν μας έχουν δώσει το στίγμα του κινητού», σχολίασε η διασώστρια, Ελευθερία Ψυχογιού.